Je hebt beslist om met tampons te stoppen! Of althans die menstruatiecup waar iedereen het over heeft toch eens een kans te geven...

Uitstekend! Maar hoe begin je daar nu aan?

De eerste keuze die je moet maken is natuurlijk welke menstruatiecup je kiest. Vandaar een portie advies na onze testen; zodat jij hopelijk minder hoeft te testen.

 

Wat is de beste menstruatiecup?

De beste menstruatiecup voor jou hangt af van jouw interne vaginale vormen en uiteraard de kwaliteit van het materiaal.

Wat zijn de populairste menstruatiecups ?

De meest gebruikte menstruatiecup in Nederland was tot voor kort de MyCup. Sinds een jaar ongeveer is de grote multinational DivaCup ook op de markt bij ons. Gezien hun gigantische marketing budgetten hebben zij al snel alle andere merken ingehaald.

Vandaar even wat extra aandacht voor die bekende DivaCup en onze trouwe MyCup... Wat is nu eigenlijk feitelijk de beste cup?

De DivaCup versus de MyCup: welke is beter?

De MyCup en DivaCup zijn allbei gemaakt van medische siliconen. De DivaCup is iets steviger, de MyCup flexibeler. Er zijn voor- en nadelen aan beide, maar na 30 uren en 9 verschillende cups hebben we besloten dat de MyCup Small de beste cup is voor meiden die pas starten met de menstruatiecup.

Waarom?
  1. De MyCup is flexibel en daarom gemakkelijk in te brengen en uit te halen.
  2. Bovendien is de MyCup small kleiner dan andere kleine menstruatiecups. In het begin is de regel: beter te klein dan te groot! Zowel voor vrouwen met een kleine / smalle vaginahals als vrouwen met een lage baarmoeder. De Divacup is de cup waar veel vrouwen mee starten, maar wij vinden dit geen ideale starter-cup omdat het de langste cup is van degene die wij getest hebben. Dat betekent dat iedereen met een medium of korte baarmoeder de DivaCup uncomfortabel vindt.Als je echter een hoge baarmoeder hebt, werkt de DivaCup heel mooi. Ze houdt daarnaast veel bloed in.
  3. Het nadeel aan de DivaCup is dat het steeltje hol is, waardoor er bloed in kan klotten.
  4. Een ander voordeel aan de MyCup is de minimalistische stijl: er zitten geen extra boordjes aan zoald bij de Diva- of Mooncup. Dit maakt de MyCup uiterst geschikt voor gevoelige vrouwen en meiden die pas starten met de menstruatiecup.

 

Met andere woorden:

De MyCup en DivaCup zijn twee uitstekende menstruatiecups; voor starters raden we de MyCup Small aan; verder hangt het af van jouw vormen, maten en voorkeuren.

wat is de beste menstruatiecup
Deel het met andere vrouwen: