Stem hier op jouw favoriete menstruatiecup:

Heb jij al wat ervaring met de menstruatiecups?

Als je één gevonden hebt die voor jou werkt en je ze nu gebruikt, duid ze hier aan. Je kan ook onderaan laten weten waarom je juist die menstruatiecup goed vindt of waarom die goed past voor jouw vorm of situatie.

Of klik op "rechtstreeks naar antwoorden gaan" als je nog geen menstruatiecup gekozen hebt.

 

Welke MenstruatieCup Verkies jij?

Hier vind je een overzicht van alle cups

Hier vind je de beste prijzen
Deel het met andere vrouwen:

2 thoughts on “Favoriete MenstruatieCup”

  1. Ik heb vandaag de OrganiCup voor het eerst gebruikt en nog nooit eerder een andere geprobeerd. Ik wil heel graag dat het werkt en dat ik kan zeggen dat het fantastisch is, maar zo’n groot ding inbrengen en met 2 vingers er nog bij doet mij pijn! Misschien doe ik iets verkeerd, maar het is niet fijn helaas. Ook doet de cup mij pijn en heb ik het gevoel dat deze uitsteekt. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Het irriteert/schuurt aan mijn vagina, maar dieper krijg ik de cup echt niet. Ik heb de grootste van de 2 maten gekocht omdat ik 2 vaginale bevallingen achter de rug heb, maar wellicht had ik toch de kleinere moeten kopen. Waar ik heel erg positief over ben is dat de cup volledig lekvrij is! En dat ik de cup zonder knoeien eruit kan halen! Daar had ik mijn twijfels over vantevoren! Maar het gevoel dat nog niet wegtrekt (alsof ik vandaag hardhandig ben behandeld daaronder en vanbinnen) kan niet de bedoeling zijn. Ik geef het nog een paar dagen een kans.. misschien is de pijn van mijn eigen onhandigheid en het duwen en proberen te forceren toch dieper te gaan met mijn vingers en al daarbinnen. Auw! Wellicht ook wat betreft de schurende pijn aan de ingang van mijn vagina.

    1. Hoi Stefanie! Al klinkt het cliché… De eerste keer is meestal de moeilijkste keer. Had je de grootste maat geprobeerd? Probeer een kleinere maat de volgende keer. Je kan ook kokosolie gebruiken om het schuren tegen te gaan. Ik ben een grote fan van de menstruatiecup, maar ik heb er ook heel wat uitgeprobeerd tot ik de juiste vond. Blijven zoeken zou ik zeggen! Als de cup je ding niet blijkt, dan kan je ook de wasbare maandverbanden proberen, een even milieuvriendelijke en gezonde oplossing. Mogelijk zelfs gezonder voor jou als je te gevoelig bent voor een menstruatiecup. Ik zou echter nog niet opgeven. Zoals ik zei, de eerste keer is moeilijk, maar daarna gaat het vlotter en pijnloos verlopen. Groetjes! Hannah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *