De nadelen van menstruatiecups

There is no such thing as a free lunch

Er zijn nadelen aan alles! Het is niet omdat iets beter is, dat het perfect is. Gelukkig geldt dit omgekeerd even goed: het is niet omdat het niet perfect is, dat het niet beter is.

Om een geïnformeerde keuze te kunnen maken, heb je natuurlijk wel alle informatie nodig. Dus wij vermelden op onze blog ook graag alle nadelen van de menstruatiecup.

 

Alle nadelen op een rijtje:

  1. Het is nog een vrij nieuw product: er zijn nog geen studies over mogelijke lange termijn effecten of lange termijn duurzaamheid. Geschat gebruik van één menstruatiecup is 15 jaar. Klopt dit? Sommige vrouwen gebruiken de menstruatiecup  nu al een aantal jaar, maar ik ken niemand die ‘m al meer dan 10 jaar gebruikt, want zo lang bestaat ie nog niet. De schattingen worden gemaakt op basis van andere materialen gemaakt van medische siliconen die gebruikt worden in de geneeskunde. Die worden ook in ons lichaam gebracht. Desalniettemin blijft dit een schatting.
  2. Sommige meisjes willen helemaal niets inbrengen en al zeker niet zoiets groot als een menstruatiecup: ze is breder dan de tampon en vooral het uithalen kan veel pijnlijker verlopen dan bij de mini tampons bijvoorbeeld. Zoek je gezonde alternatieven voor je maandstonden waarbij je niets hoeft in te brengen in je vagina? Kijk eens bij Alternatieven voor de MenstruatieCup
  3. Alle mogelijke problemen bij het gebruik van de menstruatiecup, vind je hier (plus oplossingen)

 

Deel het met andere vrouwen: